15 C
Otočac
Subota, 2 prosinca, 2023

Branislav Šutić: Puna podrška politici vrha stranke i Andreju Plenkoviću iz GO HDZ Otočac

Danas je u prostorijama HDZ Grada Otočca predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc. Branislav Šutić u nazočnosti članova Gradskog odbora GO HDZ Otočac, vijećnika Gradskog vijeća Grada Otočca iz redova HDZ-a, zamjenice župana Renate Hodak, bivšeg župana Ličko-senjske županije Milana Jurkovića održao tiskovnu konferenciju potaknutu jučerašnjim odlaskom manjeg dijela gospićkog HDZ-a pred središnjicu HDZ-a U Zagreb.

MILINOVIĆEVI POSTUPCI ŠTETE LICI I LIČKOM HDZ-U

“Svjedoci ste događanja tijekom procesa unutarstranačkih izbora u HDZ-u u Ličko senjskoj županiji. Ponukan jučerašnjim događanjima u središnjici HDZ-a od strane  jednog manjeg dijela članova HDZ-a Grada Gospića, gdje je prema van išla slika a i priča da su to članovi HDZ-a Like smatrao sam se pozvanim da u ime druge po veličini organizacije u Ličko-senjskoj županiji sazovem tiskovnu konferenciju, da kažem da sam zgrožen i da mi je žao da na onakav način rušimo dignitet Ličko-senjske županije, štetimo Lici kao regiji a ujedno i HDZ-u Ličko-senjske županije. Taj način i postupak je protiv svih demokratskih i stranačkih pravila. Ovakav način i stil ponašanja šteti i našoj stranci i Vladi Republike Hrvatske. Gradski odbor HDZ-a Otočac najoštrije osuđuje ovakav način ponašanja i čvrsto vjeruje da većina HDZ-a Grada Otočca i većina članova HDZ-a Ličko-senjske županije podržava jedinstvo a ne raskol te čvrsto stojimo na načelima jedinstva i dajemo punu podršku vrhu HDZ-a i našem predsjedniku Andreju Plenkoviću” istaknuo je Šutić.

NE MOGU DOZVOLITI DA MILINOVIĆ RADI SHOW U OTOČCU

Na pitanje novinara zašto su vrata bila zaključana danas kad je Milinović ispred prostorija stranke održao tiskovnu konferenciju, Šutić je objasnio da je g.Milinović upoznat sa poslovnikom i pravilnikom o provođenju izbora: ” Bilo bi dobro da g. Milnović ne krši postupak održavanja izbora. To što je jučer radio show u središnjici u Zagrebu i neki dan u Gospiću ne mogu dozvoliti da i u Otočcu kao važnoj organizaciji u Ličko-senjskoj županiji Milinović radi show. Pravilnikom i poslovnikom jasno je propisan postupak predstavljanja kandidata dok je sve drugo show koji g.Milinović ovih dana radi diljem Županije pa nažalost i u Gradu Zagrebu.”

Zaključno je istaknuo da je primio puno telefonskih poziva iz cijele Hrvatske od ljudi koji mu govore da je nanešena velika šteta i ličkom HDZ-u ali i našem kraju na koji smo mi u Lici ponosni.

( A. P.)