15 C
Otočac
Petak, 3 prosinca, 2021

Brinjski mališani sada mogu uživati u novom igralištu uz dječji vrtić “Tratinčica” u Brinju!

Primopredaja igrališta uz dječji vrtić Tratinčica u Brinju
U Brinju je održana primopredaja igrališta uz dječji vrtić Tratinčica, primopredaja je izvršena između naručitelja Općine Brinje i izvođača obrta ARIJA iz Senja.
Primopredajom je ustanovljeno da su radovi izvršeni sukladno ugovoru, ugovornom troškovniku radova te pravilima struke. Vrijednost ugovorenih radova po okončanoj situaciji je 421.382,44 kn.


Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića sufinanciran je s 322.549,00 kn od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Ovim projektom Brinjski mališani dobili su prostor za igranje opremljen prikladnim spravama.
Potreba za igrom urođena je u svakom djetetu, a spoznajni proces svijeta započinje upravo kroz igru u okolišu u kojem dijete odrasta. Iako je djeci igra zabava, ona je i univerzalni obrazovni sistem te važan dio zdravog načina života djece. Ovo igralište namijenjeno je za dječju zabavu ali istovremeno pruža djeci poticajan okvir u kojemu mogu razvijati čitav niz tjelesnih i mentalnih sposobnosti i veseli nas da će naši najmlađi uživati u igri na novouređenom igralištu rekao je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.