8.9 C
Otočac
Petak, 5 ožujka, 2021

Brojni infrastrukturni projekti u Perušiću

Općina Perušić i u novu 2021. godinu ušla je radno, uz brojne projekte koje nastavljaju ali i nove za koje se rapisuju natječaji i traže izvođači. Što se sve radi u Perušiću i u kojoj su fazi radovi doznali smo od zamjenika načelnika Općine Perušić Mihaela Kurteša, dipl.oec.:

Drugi tjedan otvara se natječaj za proširenje groblja, procjenjena vrijednost radova je 2,2 milijuna kn, to je potpuno uređenje s hortikulturom perušićkog centralnog groblja. Također nastavljaju se radovi na mrtvačnici, isto je raspisan natječaj koji će biti završen do kraja veljače te nastavak radova na istoj. Svi ostali radovi idu svojim tijekom kako smo ugovorili; znači cesta Studenci – Sklope, počet će radovi i na stambenoj zgradi kada vremenske prilike do dozvole.

U proljeće ide raspisivanje natječaja i izbor izvođača za cestu Spasa, procjena vrijednosti radova je 14 milijuna kuna, koja bi trebala biti gotova kroz godinu dana i dobiti sve uvjete županijske ceste. U tijeku su radovi na vatrogasnom domu, trebali bi biti gotovi do kolovoza. Pripremamo izgradnju upravne zgrade komunalnog poduzeća uz zgradu vatrogasnog društva koja se gradi vrijednosti milijun kuna. Obnavljat ćemo i rekonstrirati i neke prometnice u samom mjestu Perušić poput ulice Bana Jelačića koja će biti oko 2 milijuna kuna procijenjena vrijednost i očekuje se raspisivanje natječaja i izbor izvođača do ljeta.” naglasio je Kurteš.