14.8 C
Otočac
Nedjelja, 20 rujna, 2020

ČESTITAMO! Uspješna lička studentica Iva Tonković diplomirala na temu ljudskih prava u EU!

Ivu Tonković, bivšu studenticu stručnog studija Upravnog prava Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću i bivšu predsjednicu Studentskog zbora istog Veleučlišta te (od prije par dana već bivšu) studenticu specijalističkog studija u Kninu šira javnost upoznala je kroz nacionalne medije kada je prije nekoliko godina javno istupila u svoje i ime svojih kolega kako ih se ne bi zakinulo za pravo na studentske stipendije.


Oni koji poznaju Ivu (od malena zvanu i Bella) znaju da je i privatno veliki borac za pravdu, posebno osjetljiva na one “slabije” koji se ne mogu ili ne znaju izboriti za sebe. Da je borba za ljudska prava nešto čemu se posvetila i u nastavku svog školovanja pokazuje i činjenica da je ova izuzetno uspješna studentica ali i izrazito društveno aktivna mlada djevojka 11. rujna 2020. na specjalističkom studiju Veleučlišta u Kninu kod mentora dr.sc. Branka Perana, prof.v.šk. sa izvrsnim uspjehom obranila rad na temu “Temeljna ljudska prava u EU i njihova zaštita”.

Čestitamo Ivi na diplomi i veselimo se što će ova iznimno draga, uporna i marljiva djevojka i dalje nastaviti ostvarivati svoje ciljeve jednakom ustrajnošću kako je to činila i do sada!

( A.P.)