Dobro da i imamo turiste: umjesto turističke dobrodošlice u Otočac i Gacku, turiste dočekuje poziv u kamp Straško

Da se turizam u Gackoj dolini događa stihijski kako je to lijepo objasnio i ministar turizma pri nedavnoj posjeti (ili da budemo pošteniji uz individualni napor vlasnika smještajnih objekata a ne dugoročno promišljanje direktorice TZ Otočac Mladenke Orešković) vidljivo je na nizu sitnih ali bitnih detalja.

I dok bi većina direktora TZ-ova prvi kontakt turista sa Otočcem i Gackom preko jumbo plakata iskoristila za prikaz ponude pa bi možda netko i odlučio potrošiti koju kunu u Otočcu ili na Gacki, ulazeći u Otočac turiste dočekuje dobrodošlica u autokamp Straško na Pagu.

Detalj je to koji se odlično uklapa u “razvoj turizma” u Otočcu, u kojem se sačekuju autobusi sa učeničkim ekskurzijama ili turistima treće životne dobi koji na putu prema Plitvicama stanu protegnuti noge u Otočcu, kojom prilikom se rade selfiji sa istima koji se potom narodu na pojedinim lokalnim portalima pokušavaju prikazati kao turistički boom u Otočcu. I upravo zato možda ne treba niti čuditi da druge turističke destinacije mudro koriste svaku priliku za reklamu. Pa i onu na “domaćem” terenu.

(E.U.)