8.9 C
Otočac
Petak, 5 ožujka, 2021

ZASLUŽENO! Otočki vatrogasci dobili novo navalno vozilo vrijedno 4 milijuna kuna!

Sinoć je upriličena primopredaja prvog od pet novih vatrogasnih vozila koja će tijekom 2021. godine doći na područje nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije u okviru Projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. koje provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.Tijekom svečanosti primopredaje koju je vodio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović 20 od ukupno 91 vatrogasnog vozila, kao prva od pet vatrogasnih postrojbi s područja Ličko – senjske županije, dugo navalno vatrogasno vozilo preuzelo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac.

Otočki vatrogasci simbolički su upriličili dobrodošlicu od mosta iznad rijeke Gacke ispod Fortice, simbola grada Otočca, do Vatrogasnog doma nakon čega je vozilo bilo kratko izloženo na vježbalištu ispred garaža vatrogasne postrojbe.

Povijesni je ovo trenutak za DVD Otočac i velik doprinos koji je na poticaj vatrogasnog zapovjednika Županijske vatrogasne zajednice Hrvoja Ostovića kao prvi takav u županiji stigao upravo u Otočac.

Ovo je jedan emotivni trenutak, ovo je vozilo koje treba DVD-u Otočac dugi niz godina ali u povijesti nije bilo mogućnosti da se nabavi ovakvo vatrogasno vozilo. Hvala svima koji su zaslužni, hvala Vladi RH, MUP-u koji je raspisao natječaj i Glavnom vatrogasnom zapovjedniku.

Ovo vozilo vrijedi kao omanja zgrada, oprema je sofisticirana pa možemo odgovoriti na sve izaziove, razina sigurnosti i zaštite je podignuta, pet vatrogasaca može izaći na intervenciju. Nije prvo niti jedino, dolaze još četiri vozila. S ovog mjesta poručujem stanovnicima županije: Sigurni ste i vatrogasci su uz vas, to smo pokazali i u Petrinji, hvala svim vatrogascima koji su pokazali kako kuca Ličko srce. Stanovnici su tražili da im upravo Ličani dođu sanirati kuće, to nešto govori. – naglasio je Ostović.

Dolazak vozila možete pogledati na TvLoki https://www.youtube.com/watch?v=Z7CrcdOJ2Rc&feature=share&fbclid=IwAR2N5-Mq71DmWfhcxLVc5hj-hAEKmhSckAnD6XgU-2-3jcVGn9yIC2sFtnI

(A.P.)