GLAVNI TRG U GOSPIĆU Danas i sutra naučite besplatno roniti uz pomoć pripadnika specijalne ronilačke postrojbe!

Poznati hrvatski ronilački projekt Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima, a ovog vikenda 9. i 10. lipnja gostuje u Gradu Gospiću.

Tijekom dva dana na glavnom gradskom trgu u Gospiću bit će montiran 10 metarski bazen gdje će svi zainteresirani posjetitelji imati jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom.

Besplatna probna ronjenja bit će omogućena za sve posjetiteljedva dana, 09. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00h do 24:00h i 10. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na glavnom gradskom trgu u Gospiću.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i upoznavanja s ronilačkom opremom te zaronom u bazen posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i Specijalistički ronilački tim vatrogasaca iz Jastrebarskog, DVD Jastrebarsko dok će HGSS Stanica Gospić prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Tijekom ronilačkog vikenda u Gospiću održati će se i ekološka akcija čišćenja rijeke Novčice u suradnji Nemo-Adria Rescue Teama, Specijalističkog ronilačkog tima vatrogasaca iz Jastrebarskog, DVD Jastrebarsko „Jastrebovi“ i članova HGSS Stanice Gospić.

(Andreja Vedrina/pogled u plavo)