GLAZBENI SPEKTAKL Danas u Gospiću koncert višestruko nagrađivanog zbora FER-a!

U nedjelju 17.03.2019. u 18.00 sati svetu misu u katedrali Navještenja BDM Gospić predvoditi će mons. Zdenko Križić, gospićko – senjski biskup. U organizaciji Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću, Gospićko-senjske biskupije i Grada Gospića, prije samog koncerta moći ćete čuti Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu – AKMUZ-FER, koji će pjevati određene dijelove svete mise, a nakon svete mise održati će koncert u katedrali Navještenja BDM Gospić.
Josip Degl’ Ivellio, maestro Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu – AKMUZ-FER, dao je intervju za Radio Gospić koji je zaključio pozvavši sve na svetu misu i koncert:
„Pozivam sve, prije svega da vidite mlade ljude. Danas svi govore da mladi ljudi nisu dovoljno dobri, nisu dovoljno angažirani, naši studenti, njih 50ak, ne samo da su angažirani dva puta tjedno, nekad i tri, nego su jedni od najboljih studenata. Među njima svake godine deset dobije neke nagrade na fakultetu, sve vrhunski studenti koji završevaju sve u roku, a FER nije baš tako lagani fakultet i oni su svi zaista, kad ih vidite i kad ih čujete od discipline, odgoja, kulutre, jer pokušavamo i želimo ih naučiti nešto drugo (osim njihove struke buduće) kulturu, uljudnost, ja bi rekao čovjekoljublje i bogoljublje, ali i onda i domoljublje, kad to sve zajedno spojite onda vidite da je to jedna Hrvatska, jedna bolja Hrvatska, jedna Hrvatska koja se nadam da će danas – sutra biti top Hrvatska i da će iz takvog miljea poteći naši budući ministri, predsjednici i oni koji će voljeti ovu Hrvatsku.“

(M.R.)