GOSPIĆ DOBIVA OLIMPIJSKI CENTAR Nikola i Karlo Starčević na sastanku sa predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom!

Foto: Screenshot Z1 TV

Hrvatska od požara na Bjelolasici nema svoj Olimpijski centar ali izgleda da se nešto pomiče sa mrtve točke jer je krenulo lobiranje od strane Hrvatske hrvačke reprezentacije pa su tako sa predsjednikom Hrvatskog Olimpijskog odbora Zlatkom Matešom sastanak obavili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i trener Hrvatske hrvačke reprezentacije Nikola Starčević.

Nikola Starčević naglasio je da: “svaka država ima svoj olimpijski centar u kojem sportaši mogu imati bazične i specifične pripreme i ovo je izvrsna prilika da živne taj kraj u Lici otkuda svoje korijene vuče velik broj sportaša, pa između ostalog i predsjednik HOO Zlatko Mateša”.

Predsjednik Mateša je optimist po pitanju ovog prijedloga jer su kako je naglasio ” riješeni glavni preduvijeti  za realiziaciju istog – prostorni plan i zemljište, te bi sada trebalo ući u fazu idejnog i izvedbenog projekta nakon čega slijede radovi” te procijenio da bi projekt, uz pomoć sredstava iz Europske unije, mogao biti finaliziran kroz dvije godine.

Kako doznajemo, planira se graditi dvorana za hrvanje ali i jedan bazen vaterpolo dimenzija. Kako napoiminje Nikola Starčević, potencijal je vidljiv kroz činjenicu da je samo od hrvača ostvareno 2.700 noćenja, jer se u Gospiću održavaju hrvačka natjecaja, a to kako Nikola naglašava, nije mala brojka.

Gradonačelnik Grada Goapića Karlo Starčević naglasio je da su ovakvi projekti ključni za mlade ljude, poglavito za sportaše jer : “ipak smo mi centar hrvačkog sporta i borilačkih sportova u bivšoj državi a da ne pričamo danas u Republici Hravtskoj”.

( z1/A.P.)

https://www.facebook.com/nikola.starcevic.545/videos/473986583378673/?t=32