10.4 C
Otočac
Subota, 17 travnja, 2021

Ernest Petry: sušta sam suprotnost Milinoviću, prioritet su mi razvoj gospodarstva i novih radnih mjesta

Danas je kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry gostovao na HTV 4 u emisiji Studio 4 u kojoj je glavna tema bila razvoj gospodarstva i investicijska ulaganja u Ličko-senjskoj županiji kao i mnogobrojne druge aktualne teme.

Petry je između ostalog naglasio da je on sušta suprotnost aktualnom županu Milinoviću i načinu na koji isti vodi županiju te se osvrnuo na aktualni projekt Hrvatske elektroprivrede – HES Kosinj – koji je kao veliki projekt jamstvo novih radnih mjesta ali i revitalizacije Ličko-senjske županije. Petry je istaknuo da možemo biti zadovoljni da su donesene ovako važne strateške odluke koje utječu na poboljšanje života u Ličko-senjskoj županiji te naglasio da se kroz projekt HES Kosinj rješavaju problemi poplavljivanja, da se za iseljene ljude gradi stambena zgrada sa 28 stanova te da će navedeni projekt uz navedeno imati i druge multiplicirajuće pozitivne efekte poput razvoja agroturizma, izgradnje hotela uz buduće jezero, ribolovni turizam i slično.

Također je naglasio da će tvrtke koje putem javnog natječaja dobiju posao na projektu HES Kosinj, isto kao i na primjeru izgradnje autoceste kroz Liku, sigurno angažirati lokalnu građevinsku operativu čime će se dodatno stimulirati zapošljavanje na području županije.

Kao drugi cost-benefit ovog velikog projekta Petry je istaknuo da će se sliv vode iskoristiti jednim dijelom za povećanje vodoopskrbe u južnom ogranku odnosno u podvelebitskom primorju.

Ostale teme o kojima je govorio pogledajte na linkovima niže.

Ernest Petry o političkoj situaciji u Ličko-senjskoj županiji

Ernest Petry o važnosti povratka spomenika Nikole Tesle u Gospić

Ernest Petry: tvrtke koje putem javnog natječaja dobiju posao na projektu HES Kosinj će, kao i na primjeru izgradnje autoceste kroz Liku, sigurno angažirati lokalnu građevinsku operativu

( A.P.)