HDZ na čelu sa Marijanom Kustićem i koalicijskim partnerima HSS, HSU i HSP AS ima stabilnu većinu u Županijskoj skupštini

Foto:gspres.net

Na danas održanoj sjednici županijske skupštine Ličko-senjske županije predsjednik ŽO HDZ Ličko-senjske županije Marijan Kustić zajedno sa koalicijskim partnerima HSS, HSU i HSP AS te predsjednicima istih Zlatkom Fumićem, Ivanom Bižanovićem  i Josipom Šojatom pokazao je da kada su vijećnici u pitanju ima stabilnu većinu u Županijskoj skupštini. Uz mnogobrojne točke dnevnog reda na današnjoj bi skupštini trebalo izdvojiti dvije kojima se župan Darko Milinović protivio.

Prva je ona kada je na prijedlog koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP AS promijenjeno upravno vijeće Županijske uprave za ceste u koju je za predsjednika izabran Ernest Petry iz Gospića dok su za članove izabrani Ivan Bižanović (HSU), Zlatko Cvitković (HDZ) i Miljenko Petrlić (HSS) Otočca.

Župan Milinović protivio se ovoj promjeni ali nakon glasovanja od nazočnih 32 vijećnika njih 19 glasovalo je “za”, prijedlog koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP AS, dva vijećnika iz SDP-a bila su suzdržana dok su pojedini vijećnici na koje je navodno Milinović vršio pritisak i koje je navodno izmanipulirao te Berislav Gržanić i Stjepan Kostelac bili za Milinovićev prijedlog i protivili se promjeni.

Nakon toga uslijedilo je i glasovanje o potpredsjedniku Županijske skupštine kojoj se župan Milinović također protivio, ali i ostao u manjini jer je 20 vijećnika glasalo za Milana Mataiju.

Na ovaj način današnja sjednica jasno je pokazala da župan Milinović više u Županijskoj skupštini nema niti kontrolu niti podršku.

(A.P.)