KAKO DO 50.000 EURA ZA KUĆE ZA ODMOR?Večeras na Veleučilištu u Otočccu besplatno predavanje tvrtke Eurokonzalting iz Pule

U organizaciji Veleučilišta “Nikola Tesla” u Otočcu a na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc.Branislava Šutića tvrtka Eurokonzalting održat će predavanje u

srijedu, 22. studenog, 2017. na Veleučilištu u Otočcu (predavaonica broj 3) s početkom u 18,00 sati.

Tema predavanja bit će procedure u prijavi i ishođenju bespovratnih sredstava za kuće za odmor, poljoprivredu, šumarstvo i preradu drva.
Područje Otočca i cijele Like u prednosti je nad ostatkom Hrvatske zbog relativno nerazvijenog turističkog potencijala kojeg je prepoznala Europska Unija.
Najavljeno je otvaranje dugo očekivanog natječaja za Podmjeru 6.2. putem koje se može dobiti 50.000 eura bespovratnih sredstava za ulaganja u kuće za odmor. Planirano je otvaranje natječaja 13.12.2017. godine.
Prihvatljivi korisnici su obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti i tvrtke upisani u Upisnik poljoprivrednika minimalno godinu dana. Lokacija ulaganja mora se nalaziti na području lokalne samouprave u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva.
Uz Podmjeru 6.2., planirano je otvaranje i dva natječaja za preradu drva:
Putem Podmjere 8.6.1., moguće je dobiti od 5.000 eura do 700.000 eura bespovratnih sredstava sa intenzitetom potpore od 50%. Bespovratna sredstva se mogu dobiti za kupnju novih ili rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme te za izgradnju i rekonstrukciju objekata. Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, i obrti, mikro i mala i srednja poduzeća.
Putem Podmjere 8.6.2., moguće je dobiti od 10.000 eura do 1.000.000 eura bespovratnih sredstava sa intenzitetom potpore od 50%. Bespovratna sredstva se mogu dobiti za modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi. Prihvatljivi korisnici su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnost konzaltinga.
Središnji ured Eurokonzaltinga u Puli posluje više od 13 godina u kojima je realizirao više od 60 EU projekata koji se odnose na ruralni turizam te preko 100 projekata iz EU fondova.

(Eurokonzalting/foto:kuća za odmor Breza)