19 C
Otočac
Utorak, 22 rujna, 2020

KAKO DO KUĆE U LICI? Općina Perušić gradi vikend naselje-19 parcela sa idejnim projektom!

Općina Perušić atipična je po mnogo čemu kada je u pitanju razvojna strategija same općine pa smo još jednom ostali ugodno iznenađeni pristupom, ovaj put po pitanju asistencije svima onima koji žele živjeti u Perušiću.

Općina Perušić, naime, prepoznala je temeljni problem svih onih koji se odluče adaptirati ili sagraditi kuću na njihovom području a to je dugotrajno i naporno snalaženje u “šumi” informacija i administracije koje traba savladati na putu do početka izgradnje.

Stoga se Općina maksimalno stavila na raspolaganje u savjetodavnom smislu i pomoći kod rješavanja “papirologije” koja oduzima puno živaca i vremena potencijalnim kupcima i onima koji adaptiraju svoje kuće :” Općina znatno pomaže svima onima koji žele kupiti kuću ili obnoviti postojeću u Općini Perušić, bilo da su pravne ili fizičke osobe” – naglašava nam Mihael Kurteš, zamjenik načelnika Općine Perušić -”

Mi im pomažemo na terenu pronaći lokaciju u skladu sa onim što oni žele, omogućujemo im da do dokumentacije dolaze što bezbolnije da ne moraju tražiti što im je potrebno. Konkretno, ako rade na primjer neku adaptaciju mi im pomažemo savjetom što trebaju skupiti od papirologije, koga da kontaktiraju da bi dobili sve moguće upute kako bi što brže i bezbolnije izgradili svoj objekt da im se to ne otegne par godina“- ističe Kurteš.

A da interes kupaca za kućom ili vikendicom u ovom prekrasnom kraju postoji pokazuje i novi projekt koji će biti “buyer friendly” – izgradnja vikend naselja u kojima će se moći kupiti parcela sa idejnim projektom: “

Puno je subjekata koji dolaze izvan Hrvatske i koji su zainteresirani za kupnju objekata, kuća, vikendica kod nas. Općina priprema naselje sa 19 vikend-kuća, to naselje će biti oko 100 metera zračne linije od centra Perušića, moći će se kupiti parcela sa idejnim projektom, kuće će biti u “ličkom stilu” – drvo, kamen, staklo da se uklope u okruženje. To će biti vikend naselje, parcelu će moći kupiti bilo tko i izgraditi kuću prema projektu ili ako ima svoju ideju, isto će moći graditi po svojoj ideji na toj parceli” – ističe Kurteš.

( A.P.)