15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

KORONA Stožer Grada Gospića predložio prelazak na online nastavu osnovnih i srednjih škola u Gradu Gospić

Na temelju porasta broja oboljelih od virusa  COVID-19 na području grada Gospića, Stožer civilne zaštite Grada Gospića je na sjednici održanoj u petak, 13. studenog 2020. godine, donio Zaključke koje je proslijedio županijskom Stožeru koji će iste proslijediti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na suglasnost i odobrenje. Prenosimo u cijelosti zaključke Stožera:

“Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer predlaže donošenje nužnih epidemioloških mjera:

 1. Prestanak rada svih osnovnih i srednjih škola na području grada Gospića i prelazak na „on line“ nastavu.
 2. Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 30 osoba na jednom mjestu (koncerti, profesionalne umjetničke izvedbe i programi, kino projekcije, izložbe i promocije, sajmovi, sjednice skupština, vjerska okupljanja i dr.), izuzev sjednica predstavničkih tijela jedinice lokalne i područne (regionalne)
 3. Zabrana održavanja svadbenih svečanosti.
 4. Ograničava se radno vrijeme svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22,00
 5. Zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22,00 do 06,00
 6. Obustava korištenja sportskih dvorana za sportove i sportske aktivnosti izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu
 7. Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez
 8. Obveza za sve prodavaonice i trgovine da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavaonici sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pridržavanje ograničenja dopuštenog broja kupaca.
 9. Obveza za sve ugostiteljske objekte da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju gostiju koji istovremeno mogu biti u ugostiteljskom objektu sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pridržavanje ograničenja dopuštenog broja gostiju.
 10. Preporuka da se skupštine udruga i vijeća održavaju putem video konferencija ili drugih tehnologija za održavanje sastanaka na
 11. Preporuka da se ne održavaju privatna okupljanja, a ako se održavaju da se ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva uz održavanje fizičke distance i pridržavanje svih propisanih epidemioloških

Zadužuje se Stožer civilne zaštite Grada Gospića za povećanu kontrolu provođenja mjera, kao i organizator događanja. Preporučene mjere će biti na snazi u trajanju od 14 dana, a moguće je i njihovo vremensko produljenje. Ovi Zaključci upućuju se Stožeru civilne zaštite Ličko-senjske županije na danje postupanje. Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja.”

( GG)