Kuća Velebita i utočište za medvjede oduševili Otočke gimnazijalce!

Dana 11. svibnja 2018. godine učenici 1., 2. i 3. razreda opće gimnazije, uz pratnju profesorice Ljiljane Jergović i profesorice Silvije Vašarević, posjetili su Kuću Velebita u Krasnu i Utočište za medvjede u Kuterevu.

Program se sastojao od vođenog obilaska Kuće po katovima. Učenici su se imali prilike susresti i sa digitalnim upitnicima koji su ovaj obilazak učinili veoma zanimljivim. Saznali smo nešto više o klimi, vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Naglasak je stavljen na duboke jame kao na posebnu osobitost Parka. Upoznali smo se s geologijom i procesom nastanka jama, povijesti i tehnikama njihova  istraživanja te dobili uvid u specifičan životinjski svijet podzemlja. Osobita atrakcija je iskustvo ulaska u jamu kroz poseban lift.

Nakon obilaska Kuće Velebita u Kuterevu su nas s posebnim veseljem i dobrodošlicom dočekali medvjedi te nam je tamošnja volonterka rekla nešto više o njihovom staništu i općenito životu u Kuterevu.

Zanimljive i korisne informacije krasile su ovaj posjet. U nadi da će biti još ovakvih izleta ne prestajemo se diviti bogatstvu okoliša kojeg imaju jedna od najljepših sela u Hrvatskoj.

(Luka Orešković, 2. gimnazije/SS Otočac)