KUD “Kraljica Katarina” iz Donjeg Lapca osvojio drugo mjesto na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala

Predstavnici 17. Smotre folklora Otočac 2016. KUD Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca osvojili su drugo mjesto na 23. SUSRETU HRVATSKIH FOLKLORNIH ANSAMBALA I IZVORNIH SKUPINA

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske 12. studenog 2016. godine u POU-u Koprivnica održan je drugi dio 23. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

Na Susretu je nastupilo oko 600 folkloraša unutar 14 skupina iz Hrvatske i 1 gostujuće skupine iz Slovenije. Pravo sudjelovanja na 23. Susretu izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 19 i koje su okupile oko 7245 folklornih amatera diljem Hrvatske.

Susret je pratilo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu dr.sc. Tvrtko Zebec, Ivica Ivanković, prof. i Tomislav Habulin, mag.mus. koje je proglasilo najuspješnije sudionike i po završetku koncerta održalo okrugli stol s voditeljima skupina.
1. nagradu Hrvatskog sabora kulture dobila je Viteška udruga Kumpanija, Pupnat, otok Korčula (Dubrovačko-neretvanska županija)
2. nagrada HSK pripala je KUD-u “Kraljica Katarina” iz Donjeg Lapca (Ličko-senjska županija)
3. nagrada HSK pripala KUD-u Kukljica iz Kukljice, otok Ugljan (Zadarska županija)

(tekst: Hrvatski sabor kulture/GPOU Otočac)