Kustić: Nije Gospić ukupna Lika i ukupna Ličko-senjska županija”

Kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije Marijan Kustić poručio je u srijedu članstvu HDZ-a da pritisci dijela članstva ne vode snazi stranke, a prepucavanja koriste samo suparničkim strankama te da u unutarstranačkim borbama i dobro i loše treba ostati samo unutar zidova stranke.

Svom protukandidatu, aktualnom županu Darku Milinoviću, ali i članovima HDZ-a, uglavnom iz Gospića, koji danas autobusima idu u Zagreb, u središnjicu HDZ-a, poručio je da trebaju znati kako “predstavljaju dva posto članstva Županije, čak ni većinu u gradskom odboru u Gospiću te da su se gradski i općinski odbori iz Otočca, Senja, Novalje, Korenice, Udbine, Vrhovine i Lovinca na svojim tijelima jasno opredijelili za podršku promjenama, za izbor njega, Marijana Kustića kao kandidata”.

Ne želim nikoga ni prozivati, ni napadati, niti se medijski obračunavati, želim graditi jedinstvo unutar županijske organizacije, ali želim poslati i jasnu poruku da se previše govori Lika, Lika, Lika. Niti je dio gospićkog članstva Lika, niti je Gospić Lika, niti je Gospić Ličko-senjska Županija, odnosno ukupna županijska organizacija. Da bi HDZ i u Lici i drugdje imao puno bolje rezultate, te da se u HDZ-ove ruke vrati vlast u sve gradove i velik dio općine, preduvjet su promjene i jedinstvo“, rekao je Hini Kustić.

Gordan Jandroković komentirao je u srijedu najavu Darka Milinovića da će s većim brojem članova HDZ-a doći danas iz Like pred središnjicu. ”To nije način na koji se rješavaju problemi. Moramo to rješavati u demokratskoj raspravi, na tolerantan način. Svima je u interesu da ti izbori prođu regularno”, rekao je Jandroković. Jandroković kaže da je lički HDZ već obaviješten da neće biti primljeni na sastanak.

Saborski zastupnik, u drugom mandatu i kao jedan od direktora u Hrvatskom nogometnom savezu kaže da se jedinstvo pokazano kroz nogomet na Europskom prvenstvu, koje je dovelo do odlučnih rezultata, može prenijeti i na politiku, sve po smjernicama dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te da je on ta “osoba koja može ujediniti stranku ove županije”.

Kustić također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se “ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću, a onda još i lokalnije, kao ‘ovi su iz Gospića, ovi iz Senja ili Otočca’ i tako dalje”.

(Foto:otvoreno)