13 C
Otočac
Subota, 5 prosinca, 2020

LEGENDA! Macola se bori za svoje medvjede; ako treba uskoro otvara zoološki vrt!

“Ti medvjedi su imali pola kile kad su došli kod mene, kupovao sam mlijeko za djecu i hranio. Spasio sam te medvjede i vezan sam za njih”, kaže Željko Orešković Macola.

Prijatelji životinja kažu da Brundi i Mrkiju ovdje nije dobro jer su izloženi buci i stresu te svim vremenskim uvjetima i ograđeni su žicom.

“Ja bih molio te prijatelje životinja da dođu tu da pogledaju životinje i vide koje oni uvjete imaju. Nastamba u kojoj žive je više nego dovoljna. Ja sam za njih napravio apartmane koji su ukopani u zemlju, to su apartmani oko 100 kvadrata svakom. Taj apartman je pod zemljom i kad on uđe on ima svoj mir”, objašnjava Macola.

Macola smatra da u Kuterevu neće dobiti potrebnu skrb i kako bi zadržao medvjede podnio je zahtjev za otvanje vlastitog zološkog vrta.

“Nemam komentara za to, otiđite u Kuterovo i provjerite. Nije problem, samo neka idu tamo di imaju dobre uvjete, sigurno neću dozvoliti da idu negdje da budu gladni i da ih netko maltreira. Meni moji medvjedi znače puno”, kaže Macola.

No novi zakon kaže da im mjesto više nije u ovoj nastambi iza restorana iako su ovdje proveli 13. godina. U ponedjeljak je bio na sastanku u Ministarstvu na kojem se raspravljalo o sudbini ovih medvjeda.

(RTL)