15 C
Otočac
Subota, 2 prosinca, 2023

Marijan Kustić: “Hvala članovima HDZ-a, 2.792 glasa znak su velike potpore i pobjede HDZ-a Ličko-senjske županije”

Sinoć je Marijan Kustić izabran za novog predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije. Po prvi puta glasovalo se po principu “jedan član jedan glas” a za Kustića je na tajnom glasanju glasovalo 2.792 članova, dok je nevažećih listića bilo pedeset.

U izjavi za Hinu novi predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić rekao je večeras kako je ova pobjeda ostvarena zahvaljujući članstvu koje je time omogućilo da „započne nova era u HDZ-u Ličko senjske županije“.

„Smatram da je 2.792 glasa za mene znak velike potpore i smatram to pobjedom HDZ-a Ličko senjske županije”, rekao je Kustić.

Naglasio je da će tu novu eru HDZ-a prije svega označiti zajednički rad i jedinstvo svih članova stranke, sloboda izražavanja i povratak HDZ-a u velikom stilu na idućim lokalnim izborima. Dodao je kako očekuje da se u članstvo HDZ-a vrati pobjednički duh i ponos, te da svi zajedno, i oni koji jesu i oni koji nisu glasali za njega, izgrade budućnost stranke koja će pomoći „da se vrate kapitalna ulaganja i veliki infrastrukturni projekti u Ličko-senjsku županiju“.

Najprije će provesti izbori u Gospiću, Novalji i Brinju, te revizija članstva, jer su, rekao je, u stranačkim popisima članova brojke nerealne. Naime, među 8.498 upisanih članova ŽO ima i onih koji više nisu živi i onih koji su se odselili i slično, dodao je.

(Jutarnji/A.P./foto:večernji list)