Marijan Kustić i Milan Radošević ispred Nogometnog saveza i Zajednice sportova Ličko-senjske županije podržali Opatijsku inicijativu

Foto: Ranko Suvar/sportske novosti/ Jutarnji list

Nogometni savez Ličko-senjske županije na čelu sa predsjednikom Marijanom Kustićem i Zajednica sportova Ličko-senjske županije na čelu sa predsjednikom Milanom Radoševićem dali su snažnu podršku tzv. Opatijskoj inicijativi koju je pokrenuo prvi čovjek Rijeke Damir Mišković a koju su podržali najistaknutiji nogometni i ostali loptački klubovi u Republici Hrvatskoj.

Opatijska inicijativa  trenutno se ističe kao jedini način da sport izađe iz slijepe ulice u kojoj se konstantno javljaju problemi sa financiranjem istog budući da je sponzora sve manje, lokalna samouprava nema dovoljno novca da bi adekvatno servisirala sve sportske udruge, sve se bazira na volonterstvu a bez novca nema kvalitete u sportu.

Novac od kladionica, turizma, TV prava usmjeravao bi se u razvoj loptačkih sportova, a plan je i porezno rasteretiti poduzetnike koji ulažu u sport

Miškovićeva „Opatijska inicijativa“ naglasak stavlja na tzv. “loptačke sportove” – nogomet, rukomet i košarku, odbojku i vaterpolo i zamišljena je kao inicijativa koja bi omogućila financiranje klubova iz gradskih poreza, televizijskih prava, prihoda od kladionica, turističkih pristojbi i poreznih olakšica sponzorima.

U sklopu Nogometnog saveza Ličko-senjske županije aktivno je 11 nogometnih klubova dok Zajednica sportova broji 13 saveza različitih sportova.

( N.S.)