14.8 C
Otočac
Nedjelja, 20 rujna, 2020

Mate Pavelić novi je trener novog drugoligaša – RK Gospić!

Ulaskom u 2. ligu uprava RK “Gospić”  je u samo nekoliko dana odradila lavovski dio posla. Brojni sastanci uprave, sastanci vodećih ljudi kluba s domaćim igračima koji će sačinjavati seniorsku ekipu, veliki broj telefonskih razgovora s dosadašnjim pojačanjima i eventualnim novim igračima s kojima bi ekipa bila što konkurentnija i uspješnija u društvu drugoligaša, razgovori oko trenerske pozicije i brojni drugi problemi i situacije rješavani su u svega dva do tri dana, a sve je to trebalo uklopiti u težu i nadasve nesigurnu financijsku situaciju prouzrokovanu virusom COVID-19.

Uzevši u obzir potrebe koje klub ima na svim razinama i osluškujući “bilo” epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu uprava kluba bila je  primorana zahvaliti se na radu treneru Darku Jeličiću, treneru koji je tijekom sezone 2019./2020. svojom požrtvovnošću, znanjem i besprijekornom ljubavi prema rukometu zaista bio primjer svim igračima, doveo ekipu na 1. mjesto, te ju naposlijetku i uveo u 2.HRL zapad.  Na upražnjeno mjesto dolazi jedan od osam domaćih licenciranih trenera, a veliku odgovornost i priliku dobio je Mate Pavelić koji će uz trenersku obvezu pomagati ekipi i kao igrač.

Mate Pavelić, rođen u Gospiću 20. rujna 1990. godine, “dijete” je kluba. Boje Rukometnog kluba “Gospić” branio je u gotovo cijeloj svojoj karijeri, a prve rukometne korake napravio je još 12. siječnja 1998. godine kada je kao dijete s nenavršenih 8 godina postao članom.Tijekom niza godina Mate je postao neizostavni kotačić seniorske ekipe, pouzdani igrač i gotovo nepogrješivi strijelac. Njegov interes za trenerskim pozivom vrlo brzo se realizirao završavanjem trenerske škole čime je postao licencirani rukometni trener. Uprava kluba vjeruje da će Mate odraditi odličan posao i da će svoje bogato znanje i entuzijazam prema rukometu uspjeti prenijeti i na seniorsku ekipu.

Radio Gospić želi RK “Gospić” i novom treneru Paveliću puno uspjeha i što bolje sportske rezultate.

Izvor: RK “Gospić