Ministrica Žalac u Gračacu: do sada je ugovoreno EU projekata vrijednih 56 milijuna kuna, nastavljamo dalje!

U Gračacu je jučer svečano obilježen Dan općine i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja. Tim je povodom u novoj multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra Napredak održana Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić u svojem je obraćanju najavila da se u Gračacu provode brojni projekti, uglavnom uz znatnu pomoć sredstava europskih i nacionalnih fondova te Zadarske županije.

„Krenuli smo s radovima na pročistačima, radimo na projektu reciklažnog dvorišta, a uz javne radove pokrenuli smo i brojne druge projekte na kojima se radi, među kojima sanacije nerazvrstanih cesta, ugrađivanje telemetrije u Vodovod te širenje mreže javne rasvjete“, rekla je načelnica Turbić.

Gračac je površinom najveća općina u Zadarskoj županiji, koja se smjestila u drugoj povijesnoj pokrajini, u Lici, a posebna je i po činjenici da je na čelu te općine jedina načelnica u Županiji, poručio je župan Longin.

„Zadarska županija će kroz aktivnosti promidžbe prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje dodatnog broja posjetitelja“, kazao je župan.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u Gračacu bila izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, kazala je kako je Gračac dobar primjer proaktivne općine s kvalitetnim projektima.

„Na području Općine Gračac je do sada ugovoreno 56 milijuna kuna vrijednih EU projekata, a nastavljamo ulagati i dalje. Vrlo je važan partnerski odnos općina i gradova sa županijama i ministarstvima jer je to konkretna mjera podrške razvojnim projektima i doprinos jačanju ravnomjernog regionalnog razvoja“, zaključila je ministrica Žalac.

(A.P./zadarska zupanija)