3 C
Otočac
Srijeda, 2 prosinca, 2020

MOGUĆ I SNIJEG? Pripremite kape i rukavice, u utorak stiže hladna fronta

Prema kraju ponedjeljka zapuhat će bura, jaka i vrlo jaka, olujnih udara, pod Velebitom, a tijekom utorka proširit će se na čitavu obalu.

Približava nam se hladna fronta sa sjeverozapada Europ zbog čega je jutros tmurno, oblačno, ali i maglovito u unutrašnjosti, gdje povremeno pada slaba rosulja.

Oborine ima i duž Jadrana, slabe kiše na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Duž obale treba računati na kišu i u nastavku dana, a puhat će slabo do umjereno jugo, i umjereno jako prema kraju dana. Uvod je to u sutrašnje jače pogoršanje. Već tijekom prijepodneva intenzivirat će se kiša sa zapada, koja će biti lokalno obilnija na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici, ali i u Dalmaciji, prema kraju dana. Pritom postoji mogućnost za kojom pahuljom snijega, potkraj dana, kad zahladi, i tijekom noći na utorak, prije svega u najvišim predjelima Gorskog kotara, i na Dinari, prognozira metorologinja Tea Blažević za N1. Ukoliko snijeg i izostane, jer postoji i ta mogućnost, važno je reći da je od danas na snazi obaveza uporabe zimske opreme. Prema kraju ponedjeljka zapuhat će bura, jaka i vrlo jaka, olujnih udara, pod Velebitom, a tijekom utorka proširit će se na čitavu obalu.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/hladna-fronta-sve-blize-pripremite-sal-i-rukavice-stize-snijeg-1446204 – m.vecernji.hr