Na Velebitu počinje snimanje megaprojekta: Igranog filma o generalu Gotovini!

Uz hollywoodsku zvijezdu Gorana Višnjića, redatelj Antun Vrdoljak okupio je glumački “dream team”, među njima su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

S obzirom na tematiku Domovinskog rata, dakako, dominiraju odore, ali kostimografska ekipa potrudila se, autentičnosti radi, obuhvatiti odore svih postrojbi obrambene i agresorske vojske. Na filmskom setu, tako, bit će zastupljeni Tigrovi, s kojima je general prošao svoj ratni put, pripadnici Gromova, Kuna, Pauka, Puma i Vukova, kao i 114. i 126. brigade te 7. zadarske domobranske pukovnije, ali i pripadnici Šešeljevih Belih orlova, Arkanovih Tigrova, niških specijalaca, Mladićevih “krajišnika”…

Nije tajna da će se snimati na cijelom nizu lokacija kao što su Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, a ekipa će vjerojatno potegnuti i do Francuske snimati kadrove koji se dotiču generalova boravka u Legiji stranaca. U Afriku, doznajemo, neće putovati: tamošnje pustinje dočarat će pješčara u Đurđevcu u kojoj unazad nekoliko godina žive i deve. U filmu će biti više od stotinu govornih uloga, snima se čak 70 posto eksterijera što govori o zahtjevnosti projekta, a ispred kamera proći će približno 1000 statista: samo se na audiciji za statiste u Zadru u dva dana prijavilo 580 ljudi.

(tekst/foto: večernji list)