Četvrtak, 25 travnja, 2024

Na Veleučilištu “Nikola Tesla” započela edukacija za projekt “Tesla za društveno korisno učenje” koje financira EU sa 863.355,60

Lokalna akcijska grupa Lika (LAG LIKA), Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić ) i Veleučilište Nikola Tesla Gospić zajednički su osmisli projekt pod nazivom „Tesla za društveno korisno učenje“ te ga prijavili na natječaj za bespovratna sredstva Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja koji se financira iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (Europski socijalni fond).

Projekt ukupne vrijednosti 863.355,60 HRK odabran je za financiranje. Provedba projekta trajati će 2 godine tijekom kojih će partneri provesti niz aktivnosti s ciljem spajanja teorije i prakse, poticanja aktivnog sudjelovanja pojedinaca u oblikovanju društva te popularizacije volonterstva, a danas je održana prva u nizu edukacija na Veleučilištu “Nikola Tesla”.

(A.P./LAG Lika)