NA VELEUČILIŠTU “NIKOLA TESLA”Uspješno održan znanstveno-stručni skup “Nasljeđe Nikole Tesle-pametne tehnologije i energetska učinkovitost”

Danas, 10. srpnja 2018. godine na 162. obljetnicu rođenja Nikole Tesle u organizaciji Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću i suorganizaciji sa HEP d.d. i Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu održan je Znanstveno-stručni skup «Nasljeđe Nikole Tesle – Pametne tehnologije  i energetska učinkovitost».

Veleučilište «Nikola Tesla»u Gospiću pokrenulo je znanstveno- stručni skup «NASLJEĐE NIKOLE TESLE – PAMETNE TEHNOLOGIJE I ENERGETSKA UČINKOVITOST»u namjeri da se ime Nikole Tesle, genija izvan svog vremena koji je rođen u Smiljanu kraj Gospića jasnije veže uz Liku i Hrvatsku te sa namjerom da se na Veleučilištu koje nosi ime Nikole Tesle na njegov rođendan okupe znanstvenici i stručnjaci koji će predstaviti najnovija dostignuća iz područja inovacija, pametnih tehnologija i energetske učinkovitosti na tragu izuma Nikole Tesle – njegovog nasljeđa.

Tako su danas na Veleučilištu Nikola Tesla uz paneliste Mr. sc. Maria Webera, izv.prof. dr. sc. Marije Boban (Pravni fakultet u Splitu), Prof. dr. sc. Marka Delimara (FER Zagreb), Nikolu Šulentića, dipl.ing.(direktor HEP-ODS d.o.o. Zagreb) te dr. sc. Dražena Lučića prvoj konferenciji nazočili izaslanik župana Ličko-senjske županije i prvi dekan Veleučilišta dr.sc. Branislav Šutić, dekan FER-a prof.dr.sc.Mislav Grgić, zamjenica župana Renata Hodak, predsjednica Upravnog vijeća Veleučilišta Anela Serdar Pašalić te brojni drugi uzvanici.

Skup su u ime domaćina otvorili dekanica Veleučilišta dr.sc.Vlatka Ružić i direktor Elrktrolike Gospić Ernest Petry, mag.iur.

Generalni pokrovitelj skupa je HEP d.d. dok su pokroviteljstvo skupu dali i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo uprave.

(O zaključcima skupa uskoro opširnije)