12 C
Otočac
Utorak, 24 studenoga, 2020

Ne propustite: Ogulinski festival bajki počinje u petak, pogledajte što sve nudi!

Tko traži priču s obaveznim dobrim završetkom – u stilu živjeli su sretno do kraja – ovih dana ima šansu na istu i naići i to baš u Hrvatskoj, u Ogulinu, gradu u kojem se od 10. do 12. lipnja održava 11. Ogulinski festival bajke.

Na otvorenju u petak, zajedno s Buditeljima i njihovim bubnjevima probudit ćemo bajku i družiti se sa smiješnim likovima koji su se nazvali Artistika. Od tog trena dobre vijesti samo se smjenjuju: pripovijedanje Margarete Peršić na samom početku pa rođendanska torta odmah za predah, Predstava Stoliću, Prostri se!, Čudesna šuma Jasne Held, radionica vizualne komedije talijanskog majstora mimike Paola Avatanea, pa Teatar Puna kuća i Spektakl – pripovijedanje bajke Regoč! O to nije sve – za laku noć koncert na dječjim igračkama Alexe Dexe I to je samo petak.

Subota, nedjelja – priče su nove. Posjetitelje će posebno oduševiti vrsne kazališne predstave kao što je to Šegrt Hlapić kako bi ga igrala Kazališna družina Pinklec, Šuma Striborova kazališta Hotel Bulić i Mala Vještica Trikocirkus teatra u koprodukciji s kazalištem Mala scena.” kaže Aleksandra dodajući kako se neke priče pripovijedaju i na kotačima – u subotu je na programu rekreativna biciklijada – Ciklobajka, a po promotivnim cijenama, iz pravca Rijeke i Zagreb možete doći vlakom Karlekom. Lokalni ugostitelji pripremaju slasna iznenađenja – zato nemojte promašiti festivalski info pult – gdje možete saznati sve što će vaš izlet ili vikend učiniti bajkom.

Detaljan program festivala pogledajte u prilogu niže.