NEMA RADNIKA U Lici kao stočari rade radnici iz Indije i Nepala!

Prema podacima MUP-a s kraja prošlog tjedna, od 51 tisuće novih radnih dozvola za ovu godinu, ostalo je neiskorišteno 18 tisuća, ali po svemu sudeći samo zato što tvrtke ne mogu naći radnike ni u okruženju.

Vlasnik jednog zagrebačkog hotela morao je zatvoriti 30 soba jer nije mogao naći čistačicu. On i članovi njegove obitelji sad čiste preostale sobe koje su i dalje u ponudi. Na vratima mnogih trgovina pak mjesecima stoje pozivi prodavačima-prodavačicama da se jave za posao. U građevini radovi više-manje kasne zbog nedostatka radnika. Autopraonice se zatvaraju jer poslodavci ne mogu naći nikoga tko bi u njima radio. Kućni majstori traže se svijećom, a njihove satnice dosežu vrtoglave iznose.

Njezina je agencija dosad u Hrvatsku dovela stotinjak radnika iz Indije i Nepala, i to u gotovo svim sektorima gospodarstva. Tako u Hrvatskoj sad rade građevinci, stočari, poljoprivredni radnici, pomoćni kuhari, konobari pa čak i automehaničari iz Indije i Nepala. – Najveća potražnja za radnicima je u Zagrebu. U Liku smo pak doveli stočare iz Indije i Nepala. U Istri su traženi ugostiteljski radnici – objašnjava Lejla Krežić.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/nitko-ne-moze-do-majstora-stocar-u-lici-nepalac-aute-nam-popravlja-mehanicar-indijac-1325653 – m.vecernji.hr