15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Novalja je prije točno 25 godina dobila status grada!

Na blagdan sv. Antuna Pustinjaka, 17. siječnja 1997. godine, tadašnja općina Novalja dobila je status grada koji joj je donio vjetar u leđa i time postala jedan od najvažnijih središta otoka Paga. U toj prigodi, gradonačelnik Novalje prisjetio se faza razvoja istog:

“Od 1997. godine Novalja bilježi stalni porast stanovništva, profilirala se u važno turističko odredište, a danas spada u jedno od najpoželjnijih mjesta za život. Osim turizma razvija se u gospodarskom i kulturnom segmentu što ju čini gradom po mjeri svakog čovjeka.Rezultat koji imamo danas predstavlja dvadeset pet godina neprestanog rada i ulaganja u naš grad – grad koji volimo i živimo svaki dan. Od male općine na otoku Pagu postali smo jedno od najvažnijih središta, kako otoka, tako i Ličko-senjske županije. Razlog tome su svakako i vlastiti prihodi koje je Grad Novalja uložio u gospodarski razvoj i time postao najrazvijeniji mali, otočki grad u Hrvatskoj.

Želja nam je nastaviti pozitivan trend rasta koji danas imamo, razvijati našu zajednicu, te i dalje biti grad u koji će se stanovništvo doseljavati i graditi svoju budućnost.Grad čine stanovnici, a gradska uprava na čelu s gradonačelnikom će učiniti sve kako bi svaki stanovnik imao dobre uvjete za život u našem gradu.

Svim žiteljima grada Novalje čestitam 25. obljetnicu dobivanja statusa grada!” – poručio je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo Đono.

(A.P.)