OGROMAN USPJEH! KK Plitvice izborio osminu finala kupa RH, isti uspjeh postigle i kuglačice ŽKK Plitvice!

Održan je ekipni kup regije zapad za 2018./2019. godinu. Kup za muškarce održao se u Otočcu, a za žene u Poreču. Igralo se sistemom na ukupan broj srušenih čunjeva u kojem su KK i ŽKK Plitvice postali osvajači kupa.

Naime, ekipa Kuglačkog kluba „Plitvice“ bila je vrlo raspoložena te je uz tri ekipe (KK Istra, MKK Rijeka, KK Mostanje 1949) osvojila kup regije zapad. Uz to, za pohvalu je i informacija kako su Plitvičani postigli svoj službeni rekord kluba od 3537 ukupno oborenih čunjeva. Najuspješniji igrač bio je Luka Požega, kuglač KK Plitvice s 624 oborena čunja.

Isti uspjeh postigle su i kuglačice Ženskog kuglačkog kluba „Plitvice“. Uz dvije ekipe, KK Vrbovsko i ŽKK Kupa, ekipa Plitvica bila je daleko najuspješnija te obranila naslov osvajača kupa regije zapad. Za istaknuti je da je najuspješnija igračica bila Maria Gračan, kuglačica ŽKK Plitvice s 599 oborenih čunjeva te joj postignuti rezultat predstavlja novi službeni rekord.

U daljnje natjecanje, odnosno osminu finala kupa RH od ukupno četiri muške ekipe regije zapad, samo je KK Plitvice izborio daljnje natjecanje, dok su u ženskoj konkurenciji osminu finala izborile ŽKK Plitvice i ŽKK Kupa iz Ozlja.

Ždrijeb, odnosno izvlačenje parova osmine finala kupa RH na rasporedu je 2. travnja, a utakmice su na rasporedu 13./14. travnja.  

(A.P.)