ORIGINALNI SUVENIRI Danas se u Otočcu održava festival “The Coklje Fest”

The coklje fest održat će se u subotu, 13.7.2019., od 18 do 24 sata na Trgu Dražena Bobinca u Otočcu.

Glavni je cilj festivala, inspiriranog tradicionalnom gačanskom obućom – cokljom,  promovirati inovativne i originalne suvenire Gacke, Like i Krbave, među njima i The coklju. S mišlju da je ponuda suvenira nedostatna, neosmišljena, premalo oslonjena na tradiciju i baštinu, nedovoljno osuvremenjena, a kvalitetni proizvođači koji postoje slabo vidljivi, odlučili smo i na ovaj način okupili kreativne snage koje izradom originalnih i inovativnih suvenira utječu i mogu utjecati na pozitivne promjene u kulturi i gospodarstvu.

Riječ je prvenstveno o ženama koje pripadaju marginaliziranim skupinama i kojima su najčešće sva vrata zatvorena u predstavljanju njihovih kreativnih ideja i poduzetničkim inicijativama.

Program koji smo pripremili šarolik je i zanimljiv te se nadamo da ćete nas razveseliti potvrdnim odgovorom na ovaj naš poziv i biti naši gosti u pitomoj i gostoljubivoj Gackoj, čije ćete ljepote imati priliku dodatno upoznati. Program manifestacije možete pogledati u privitku.

( izvor: https://amazonke.com/2019/07/05/najava-the-coklje-fest-otocac-2019/?fbclid=IwAR07G5p_wHFjaYsYZADM-8aaQDJGzseOzXdwcQvjEr6mgYVYpK7Rs1VEltQ)