Otvorena izložba fotografija “Zlatni vez prirode” autorice Jasne Novak

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Senj održano je otvorenje izložbe fotografija „Zlatni vez prirode“ Jasne Novak.
Fotografkinja Novak, Zagrepčanka sa senjskim korijenima, predstavila nam se sa serijom fotografija nastalih u razdoblju od 2011. do 2014.godine koje pjesnički i sanjarski progovaraju o ljepoti i raskoši prirode. Do sada je imala dvije samostalne izložbe fotografija: Svjedočenje trenutka u Topuskom 2014.god. i Zlatni vez prirode u Karlovcu 2015.god, a njezini uraci krasne i brojne časopise.

img_5634
Uz fotografiju, gđa. Novak gaji sklonost i prema likovnom izričaju, glazbi te pisanju stihova,a glavni motiv njezinog stvaralaštva je priroda koja je fascinira i nadahnjuje,s posebnim naglaskom na more kao najvećim izvorom njezine inspiracije.
Program otvorenja moderirala je ravnateljica Gradske knjižnice Senj, Ana Prpić Rogić koja je predstavila autoricu i njezin rad kao i aktualnu izložbu posebno naglasivši autoričinu veliku ljubav prema Senju gdje je provela bezbrižne djetinje dane, a u koji se i danas rado vraća sa svojom obitelji.img_5636
Brojnim okupljenima obratila se i autorica zahvalivši senjskoj knjižnici na gostoprimstvu i lijepoj suradnji te naglasivši zadovoljstvo što svoje radove izlaže u dragom joj gradu Senju.
Program otvorenja oplemenjen je prigodnim recitalima, među kojima su bili i stihovi Jasne Novak, a bilo je i muziciranja prožetog tematikom jeseni u interpretaciji sjajnog glazbenika Nenada Petkovića.
Nakon otvorenja posjetitelji su uživali u druženju uz domjenak i u fotografijama Jasne Novak koje će gostovati u našoj knjižnici sve do 1. prosinca ove godine. Uz to, u neformalnom dijelu večeri uz Nenada Petkovića na klavijaturama zasvirali su i Danko Butorac na kontrabasu te Vlado Novak na trubi pa je ova lijepa večer zaokružena uz divan koncert.

img_5622 img_5623 img_5624 img_5626 img_5627 img_5629 img_5630 img_5635

(Tekst: Ana Prpić Rogić:Fotografije: Sandra Prpić)