OVO MORATE POSJETITI Znate li gdje se nalazi ranč Dolina jelena?

U Drežnik Gradu, selu smještenom 12 kilometara od nacionalnog parka Plitvička jezera smjestio se ranč „Dolina jelena“ koji sa svojom obitelji od 2011. vodi Milan Bićanić. Na više od 15 hektara zemlje, obitelj Bićanić brine za više od 50 jelena lopatara kojima društvo prave košute, konji i 60-ak crnih slavonskih svinja.

Milan, inače lovac, kaže kako je ranč za javnost odlučio otvoriti ove godine. „Uz hranjenje i obilazak farme, posjetitelji mogu biti u direktnom kontaktu s divljači. Na ranču trenutno imamo 50-ak lopatara i 16 običnih jelena. Tu su i tri konja koje koristimo za obilazak ranča. Imamo i crnu slavonsku svinju koja je došla spontano i izvrsno se uklopila“, govori Milan.

Kaže kako životinje jako dobro prepoznaju ljude te osjete kad je netko pod stresom te im tada ne prilaze. Kod nas ga očito nisu osjetile s obzirom na to da su spremno pozirale i gurale njuške u fotoaparat.

Iako se za posjet ranču nije potrebno prethodno najaviti, točna vremena obilazaka objavljuju se na internetskim stranicama ranča i putem promotivnih letaka. Cijena obilaska iznosi 70 kuna po osobi, dok je za djecu do sedam godina ulaz besplatan.

(Punkufer.dnevnik/foto:FaceBook Ranch/studio Rade i Lucija Jug)