Ovu subotu studenti Veleučilišta “Nikola Tesla” i grupa “Tajno ime” zajedno za Šimuna Petra!

Studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju za brata od svog kolege i prijatelja, diplomiranog studenta Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću Roka čiji brat Šimun Petar vodi bitku sa tumorom već osam godina.
Petar Šimun Maruna desetogodišnji je dječak koji bitku sa opakom bolešću vodi već dugih osam godina, što je iscrpljujuće kako za njega, tako i za njegove roditelj, dva brata i sestru koji u Maslenici žive kao podstanari i jedini izvor sredstava su im očeva mirovina.
Sve je počelo je sa rakom na mozgu, gdje je operiran 2011. godine u Zagrebu, nedugo zatim, 2016. godine vratio novi tumor hondaplastični ostosarkom, gdje Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimina čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativnoj skrbi.
Skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignut kredit da bi mogla priuštit Šimunu Petru potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva.
Ovim putem studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću pokrenuli su humanitarnu akciju ŠIMUN PETAR TO ZASLUŽUJE uoči koje će u subotu 13.04.2019. s početkom u 22,00sata u Jump baru u gradu Gospiću nastupati grupa Tajno ime, a na ulazu će se prikupljati dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen na račun Šimuna Petra Marune.
Radujemo se vašem dolasku!
„Svaka kuna vrijedi, samo ako se dijeli!“

(R.M.)