Ovu subotu u MC Nikola Tesla stiže najtiši reli na svijetu – Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019

Ove godine opet će Liku ponovo posjetiti najljepši i najtiši reli na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019”. U Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan dolaze 18.05.2019. u 11.00h.

Ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12.svibnja, a završava 19.svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana, 50 timova odvoziti će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama čije smo postavljanje inicirali na svakoj zaustavnoj točki relija u proteklom razdoblju, kako bi se privuklo što veći broj gostiju sa električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje.

Reli je međunarodnog karaktera, sudionici sve redom stranci od čega najviše Švicarci I Nijemci te Austrijanci I Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom. Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije I razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije i turizma kreirali smo potpuno novi turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što Zagrebu u kojem broj turista raste iz godine u godinu, daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“ turistička destinacija u domovini Nikole Tesle čiju inicijativu smo pokrenuli 2014., HTZ podržava i ovogodišnji reli koji je najljepša tehnološko-turistička razglednica Hrvatske.

-18.05.2019. u 11.00h MC Nikola Tesla

(A.P.)