PISMA ČITATELJA Maske su pale: vlasnici PRIVATNOG Radio Otočca nam lijepo poručuju: “nedamsvojradio”

foto:lika-online.com

Na uredništvo portala zaprimili smo pismo čitatelja koje objavljujemo u cijelosti:

Čitam na portalu GlasGacke kako se pozivaju građani na mirni prosvjed za boljitak Otočca. Što bi to trebalo značiti! Tko ne dođe na prosvjed taj nije za boljitak Otočca!? Što je sa onima koji rade u subotu? Što sa studentima koji su otišli još poslije božića? Što sa onima koji su se vratili u Švicarsku,Njemačku,Irsku? Zar oni nisu za boljitak Otočca? Ovih dana pojedinici naveliko raspravljaju kako gradu žele boljitak samo rođeni Otočani. Što je sa onima koji su u naš grad došli živjeti,a rođeni su Zagrebu,Rijeci,Osijeku,Gospiću,Brinju,Perušiću,Samoboru,Kijevu, da ne nabrajam dalje. Što oni nisu za boljitak Otočca? I tko je to ili koji su to koji daju putovnicu ili potvrdu da je neko Gačanin ili Ličanin? Svatko se ima pravo osjećati kako želi. Zašto oduzimamo pravo svima da vole i rade za svoj grad bez obzira tko su rođenjem?

Čitajući tekst na slici uočavam istinu vlasnici privatnog radio Otočca jasno poručuju  “nedam svoj radio” 

No međutim čitajući tekst na slici uočavam konačno  istinu: “nedam svoj radio”. Dakle sad su konačno pale sve maske i sve je postalo kristalno jasno. Hvala vijećnicima grada Otočca i gradonačelniku što su nam otvorili oči i pružili informaciju da mi građani (valjda drugog reda!) nismo vlasnici radio Otočca, kao što smo mislili. Dakle vlasnici HRO-a nam lijepo poručuju: “nedamsvojradio” ! Pa mi ga i netražimo. Tko ga uopće i traži,ali zašto vi hoćete naše novce. Ja nedam svoje novce za nešto što nije javno  i što nije vlasništvo svih nas. Prosvjedujete za svoje osobne interese. Kako vas nije sramota. Grad Otočac vam daje premalo  potpore? Jeste li pružili građanima uvid u što ste to utrošili 550 tisuća kuna? Ponavljam vi ste se registrirali  kao trgovačko društvo u privatnom vlasništvu. Podnosite izvještaj zamjeniku gradonačelnika (koji javno kaže OVO NIJE JAVNI RADIO!), on je kaže predsjednik skupštine vašeg trgovačkog društva, i nikome više vi niste odgovorni! Što je sa gradonačelnikom, gradskim vijećnicima, građanima, slušateljima? Što je sa ne slušateljima? Zar vi zaista mislite da vas svih 9700 stanovnika grada sluša? Lijepo ste ovih dana složili anti gradsku kampanju i tumačite kako imate veliku podršku svojih slušatelja. Pa lijepo onda i njih uvedite u vlasničku strukturu. Možda i jedinog komentatora članka koji se služi govorom mržnje koji nažalost i vi širite ovih dana iz etera i ne samo ovih dana već zadnjih godina. 

Čemu mržnja prema sugrađanima koji pune gradski proračun?

Čemu ta mržnja prema svojim sugrađanima, prema svima nama koji punimo gradski proračun. Čemu mržnja prema drugom i drugačijem, čemu mržnja prema drugačijem mišljenju, čemu mržnja prema svima koji ne misle kao vi? I to iz etera koji bi trebao širiti mir,toleranciju,ljubav,demokraciju. Jel negdje možda propisano kako se u Gackoj zajedno mora milisti i govoriti ili je taj priručnik u pripremi? Pretpostavljamo i tko ga piše.

Kao PRIVATNI radio dobili ste dosta novca i potpuno ( gradskim novcem) obnovljenu zgradu 

Koliko znam dobili ste dosta novaca i potpuno obnovljenu zgradu sa grijanjem i svim uvjetima za lijep i udoban rad . Poručio bih gradonačelniku i vijećnicima da sva sredstva preusmjere na pomoć tvornici svijeća (čiji vlasnici valjda nisu otočani) koja je izgorila jesenas. Tamo je radilo 50 ljudi. To vas ne brine – to nije boljitak!

Da je vama do boljitka Otočca vi bi još danas svoje suvlasničke dionice vratili građanima.

Ne trebate se vi brinuti za “svojradio”,a još manje to podvlačiti kao kukavičije jaje pod boljitak Otočca. Da je vama do boljitka Otočca vi bi još danas svoje suvlasničke dionice vratili građanima. To se od vas očekuje, ovako ostaje samo još jedna: “HRVATSKI RADIO OTOČAC – SVIM OTOČANIMA, A NE SAMO NEKIMA”. – zaključuje čitatelj.

(A.P.)