PO 150 KUNA Dan žena u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Drage naše, širom svijeta 08. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalista, 8. ožujka 1910. godine u Kopenhagenu, na inicijativu Njemice Clare Zetkin, tadašnje predvodnice ženskog radničkog pokreta.

Taj praznik obilježava se u znak sjećanja na demonstracije američkih radnica u Chicagu 1909. godine i njujorški pohod više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Prvi put je obilježen 1911. godine u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Danskoj, a tog dana je u tim zemljama više od milijun žena i muškaraca prisustvovalo skupovima na kojima je zahtijevano da žene glasaju na izborima, da im se omogući zauzimanje javnih položaja, da imaju pravo na rad i stručno obrazovanje.

Kako bismo zajedno proslavili vaš dan, pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 08. ožujka 2019. od 20.00 sati u restoranu Lička kuća gdje vas čeka tamburaški sastav Krivi Dur, tombola, izvrsna hrana i ples do jutarnjih sati. Cijena po osobi: 150,00 kn.

( A. P.)