POTPISAN UGOVOR Kreće obnova OŠ “Nikola Tesla” u Gračacu vrijedna 3,7 milijuna kn!

Danas je u Zadarskoj županiji u prisustvu župana Longina, zamjenika g. Vickovića, resornog pročelnika, ravnateljice osnovne škole Slavice Miočić te načelnice općine Nataše Turbić, potpisan ugovor sa izvođačima radova za energetsku obnovu osnovne škole Nikole Tesle u vrijednosti 3.7mil kn.

Iznos koji je osiguran od strane ministarstva graditeljstva je 35% dok ostali dio osigurava Zadarska županija.

Na potpisivanju je župan Longin naglasio da ga :”Veseli da smo danas ovdje kako bismo svjedočili početku ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove školskih zgrada, u školama kojima je Zadarska županija osnivač.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da  Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika, prije svega jer  je skrb o  najmlađima jedna od najvažnijih zadaća Zadarske županije.

„Stava smo da je ulaganje u obrazovanje – najisplativije ulaganje, jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti.  Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što jest u našoj mogućnosti – ulažemo u infrastrukturu, u opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda.“, istaknuo je župan Longin dodajući kako je  energetska obnova školskih zgrada  važna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz EU fondova.

Ravnateljica škole Slavica Miočić govorila je tome kako će ovo doprinjeti uštedama, jer se jako puno novca troši na grijanje. Istaknula je iznimno dobru suradnju sa županijom i općinom jer je Općina Gračac osnovnoj školi osigurala sredstva za e-dnevnike. Ravnateljica je istaknula da se nada i daljnjoj dobroj suradnji jer će svakako biti stvoreni bolji uvjeti za boravak djece u školi, a sve uštede koje se ostvare mogu se dalje ulagati u infrastrukturu škole i naravno obrazovanje.

Načelnica Turbić zahvalila je u ime općine županu, pročelniku i ravnateljici na ustrajnosti i što su prepoznali potrebu za energetskom obnovom te što je Gračac među 4 škole koje su dobile među prvima priliku za obnovom. Naglasila je također i da se na području Općine prostori moraju grijati  više od 8 mjeseci, da se nada da će rezultati biti najvidljivi u našoj školi i to jako brzo te također istaknula da podržava daljnju suradnju na svim poljima.

(A.P.)