13.9 C
Otočac
Petak, 22 siječnja, 2021

Predsjednik GV i HDZ-a Otočac Branislav Šutić: protiv sam toga da Otočac postane smetlište drugih gradova!

Gostujući u studiju LokiTv predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca i predsjednik HDZ-a Branislav Šutić osvrnuo se i na činjenicu na koju ga svakodnevno upozoravaju građani a vezano je uz dovoz smeća u Otočac : “Znam da je gradonačelnik Senja kada je trebalo dovoziti smeće iz Karlobaga u Senj rekao ne, znam da je u Sinju jedan saborski zastupnik ustao i rekao da se neće u sinjski kraj voziti smeće a ja imam informacije da u Otočac dolazi smeće iz 7 gradova Hrvatske. Ja sam tu informaciju dobio i ja ću to provjeriti. Ako je to točno da smo mi smetlište drugih gradova, HDZ će se tome protiviti i tražit ću odgovornost od i gradonačenika i onih koji su takvu odluku donijeli jer ovo Gradsko vijeće u kojem HDZ ima većinu sa koalicijskim partnerima takvu odluku nije donijelo. Prijašnje Gradsko vijeće donijelo je odluku da se smeće sa područja Vrhovina, Brinja i Otočca može odlagati u naše kazete ali ne da se dovozi iz sedam gradova Hrvatske.

OD 5 DO 7 ŠLEPERA SMEĆA SVAKI DAN DOLAZI U GRAD OTOČAC

Meni kažu da dolazi 5 do 7 šlepera svaki dan smeća iz svih krajeva Hrvatske. To je loše za Otočac iz više razloga. Vi znate što je smeće, tko zna kakvo je to smeće, voda prolazi kroz tlo, što mi radimo od našeg grada? Sa druge strane, kad napunimo naše kazete onda ćemo to smeće mi iz Otočca morati voziti u neke druge gradove i onda će građani morati plaćati skuplje smeće. Ako su te informacije točne, mi smo protiv toga i učinit ćemo sve da se zaustavi dovoz smeća iz cijele Hrvatske u Otočac. Ako je to točno to je strašno.

Mislim da je u vrijeme virusa Covid-19 jasno da je zdravlje na prvom mjestu a novac poslije toga. Ako smo mjesto za razvoj turizma, ne možemo biti mjesto za skupljanje smeća.

Ovih dana ćemo vas izvijestiti i tko su odgovorni ljudi koji su to organizirali.

(A.P.)