Srijeda, 24 srpnja, 2024

Predsjednik Savjeta mladih Otočca Domagoj Matasić na EU konferenciji

“Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv -informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini”
Predsjednik Savjeta mladih Grada Otočca sudjelovao je na EU konferenciji ” Dijalog EU -a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini” u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u Zagrebu. Od 9 do 11 ožujka održala se EU konferencija za mlade ” Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima -kako osigurati održivost ruralnih zajednica u EU”.
Cilj konferencije bio je da se što većem broju mladih iz različitih dijelova Hrvatske omogući uključivanje u aktivnosti vezanih uz područje mladih, u organizaciji Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, na kojoj se moglo čuti i razmišljanja mladih o tome kako poboljšati Dijalog EU-a s mladima i osigurati jos veće uključivanje mladih.
Na cijelokupnom događanju sudjelovali su mladi iz urbanih i ruralnih sredina s donositeljima odluka, s ciljem upoznavanja prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja, te s osobitim naglaskom na uključivanje mladih u pojedine politike na nacionalnoj i europskoj razini.
Ono ce na taj način pridonijeti i osnaživanju mladih u ruralnim sredinama, što je jedan od ključnih prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja.
Na konferenciji s maldima su bili pisutni u dijalogu i predstavnici deset ministarstava, koji su također predstavljali pozitivne mjere Vlade Republike Hrvatske u poslijednje tri godine usmjerene prema mladima.