PREMOĆNIH 186 GLASOVA Hrvatska akademska zajednica od danas punopravna članica EDS-a!

Foto:EDS

HAZ je osnovan u listopadu 1990. Među osnivačima je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Mario Kapulica.

U Španjolskoj je održan Winter University (kongres) Europskih demokratskih studenata (EDS) na kojemu je danas u punopravno članstvo primljena Hrvatska akademska zajednica (HAZ), inače nestranačka studentska i akademska organizacija koja okuplja državotvorne studente i akademske građane. EDS je paneuropska studentska organizacija, okuplja milijun studenata s cijelog europskog kontinenta te je time najbrojnija studentska organizacija u Europi, a ima i status službene studentske organizacije Europske pučke stranke (EPP). EDS usvojio je rezoluciju o priznavanju venezuelanskog predsjednika Juana Guaidóa, raspravljao o problemima nacionalizma u 21. stoljeću i o europskim obrazovnim politikama za mlade.

HAZ je osnovan u listopadu 1990. Među osnivačima je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Mario Kapulica. Dvadeset godina bila je dominantna studentska udruga na svim hrvatskim sveučilištima, a 2016. je ponovno obnovljena kao studentska i akademska udruga koja okuplja i alumni članove. Nacionalni predsjednik udruge je mr.sc. Zdeslav Milas, prodekan Edward Bernays Visoke škole. HAZ u Barceloni zastupaju zamjenik predsjednika Karlo Kolesar, koji je ujedno i Co-Chair za visoko obrazovanje EDS-a i zastupa politiku obrazovanju prema EPP-u, glavni tajnik HAZ-a Luka Radić i dopredsjednica Dora Miketek. Rezultat tajnog glasovanja je 186 za, 16 protiv i 12 suzdržanih. HAZ je od 1994. – 2013. već bio članica EDS-a.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-akademska-zajednica-primljena-u-punopravno-clanstvo-europskih-demokratskih-studenata-1299931 – m.vecernji.hr