7 C
Otočac
Četvrtak, 26 studenoga, 2020

PRESELIO SE U LIKU I OTVORIO USPJEŠNU POLIKLINIKU – INTERVJU SA DR. DARKOM GUSIĆEM

Ako živite bilo gdje u blizini Rijeke, Pule ili Gospića, sigurno ste čuli za omiljenog ginekologa dr. Darka Gusića. Uistinu je teško odrediti koliko je djece došlo na svijet uz njegovu pomoć i stručnost, a još teže odrediti broj pacijentica koje je pregledao ili operirao. Doktor Darko Gusić specijalist je ginekologije i opstetricije te subspecijalist fetalne medicine. Uz to, on se redovito stručno usavršava na svjetskim i europskim kongresima te je član Europskog udruženja za prevenciju i liječenje karcinoma vrata maternice. Ujedno je i član Hrvatskog kolposkopskog društva. Nedavno je odlučio svoj život, privatni i poslovni, preseliti u Smiljan. Tako je nastala i poliklinika Gusić koja je danas dostupna za svaki problem svojih pacijenata. Kako bismo doznali više o poliklinici Gusić, uputili smo nekoliko pitanja dr. Darku Gusiću, a detalje možete doznati u nastavku.

  • Tijekom svoje bogate karijere radili ste u Općoj bolnici Pula, poliklinikama Sunce u Puli i Rijeci, u Domu zdravlja Pula te KBC-u Rijeka, a unazad nekoliko godina i u Općoj bolnici Gospić te privatnoj Poliklinici Gusić u Smiljanu. Kako ste došli na tu ideju da svoj život, privatni i poslovni, preselite u Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle?

Prvi razlog je bio zasićenost životom u gradu, a onda želja za mirnijom sredinom i zdravijom okolinom. Želja nam je bila da naša djeca imaju mirnije djetinjstvo nego što to danas mogu imati u velikom gradu. Lika je idealna za život s obitelji, pogotovo s malom djecom, a zatim je to bio i profesionalni izazov. Naime, mi smo jedina privatna poliklinika na ovom području i želja nam je pružiti što bolju zdravstvenu skrb trudnicama i ženama općenito u Lici. Nalazimo se u neposrednoj blizini Memorijalnog centra Nikola Tesla pa nam se to učinilo i kao dobro mjesto za stručnu i dobro opremljenu polikliniku u pomalo zaboravljenom kraju.

Cijeli članak pročitajte na https://www.journal.hr/ljepota/zdravlje-ljepota/poliklinika-gusic-tu-je-za-sve-pacijente-intervju-s-dr-darkom-gusicem/?fbclid=IwAR3CqYwZDlzrlx5L_YgL7zXY1IQtlz1Qn6B-283iMJWpfdwZtdvqUyCWC7c