PROBLEM NA IZVORIŠTU VODE Načelnik Fumić radi sve što može da se stanje s vodom stabilizira

Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić obratio se mještanima Brinja priopćenjem vezano uz probleme s vodom koje prenosimo u cijelosti:

“Dragi moji sugrađani,
Ponukan čestim pozivima vezano za probleme s vodom moram Vam se obratiti priopćenjem.
Nakon danas održanog sastanka s direktoricom Vodovoda gđom. Ružom Blažanin, ustanovili smo da je stanje kaotično jer na izvorištima nema vode. Međutim donijeli smo odluku da se prestaje s redukcijama vode budući da iste prouzrokuju velike štete na vodovodnoj mreži, a rezultati nisu zadovoljavajući jer se stanje na izvorištima ne popravlja.
Svi oni koji imaju problema s nedostatkom vode neka se obrate u Općinu jer je Općina već donijela odluku o sufinanciranju prijevoza vode. Nadalje, moram napomenuti da ćemo osnovati Povjerenstvo koje će obići problematične slučajeve i probati iznaći rješenje. Također, gđa. Ruža Blažanin mi je napomenula kako je pravovremeno obavijestila poljoprivrednike koji drže stoku da sami stvore zalihe vode za krizna razdoblja.
Nadalje, napominjem kako je naša vodovodna mreža zastarjela i trošna te se zbog učestalih kvarova događaju veliki gubici vode.
Naše poduzeće Vodovod ima vrlo malo zaposlenih (4), i jednostavno s tim brojem ljudi ne mogu se istovremeno pokriti svi kvarovi.
Kako često znam spominjati, naša je općina treća po površini u RH, a zbog velike površine imamo i široko razgranatu vodovodnu mrežu koju je teško održavati.
Molim Vas za strpljenje i razumijevanje.
Vaš načelnik Fumić”

( OB)