Profesor Tomislav Lopac sa Veleučilišta “Nikola Tesla” sa NK Krk postiže rekordne rezultate u 3.HNL-zapad

Nogometaši Krka u pet prvenstvenih utakmica ostvarili su pet pobjeda, dvije zadnje zaredom na gostovanjima u Poreču i Španskom. U čemu je tajna uspjeha rekao nam je trener NK Krka Tomislav Lopac.

– U treningu i kvaliteti igrača – kratko će trener Tomislav Lopac – Ni jedan trener bez dobrih igrača ne može ništa učiniti isto kao što svaka momčad treba trenera da je posloži kako treba. Ne možeš bez kvalitete pobijediti pet utakmica zaredom u bilo kojoj ligi. Imamo individualnu kvalitetu za vrh ove lige naglašava Lopac.

Uz kvalitetne igrače i trenera važna je atmosfera:

– Atmosfera je bila dobra i prošle sezone u završnici sezone, bez obzira što smo gubili utakmice nije bilo ispada! Tako smo nastavili ove sezone, a pozitivni rezultati daju poseban štih atmosferi. Momčad je dobro izbalansirana od mlađih i starijih igrača, prinove su se prometnule u pojačanja. Ne možemo govoriti da su dečki od 19 godina dovedeni kao pojačanja, ali je momčad od njih napravila pojačanja. Od prošle sezone ostalo je deset igrača s Buršićem, koji se ozlijedio, došlo je šest, sedam novih igrača. Brdar i Frančišković nisu novi igrači, ali smo ih prošle sezone mogli koristiti tek u završnici sezone i to poluspremne. Alilović se također polako vraća kroz utakmice. Nakon što smo odradili kvalitetne pripreme došao je i rezultat, a kvaliteta nije niti bila upitna. To se posebno vidjelo na zadnje dvije utakmice u gostima. U ovoj ligi osvojeni bod na gostovanju je veliki uspjeh, o pobjedi da ne govorim. Liga je stvarno izjednačena, smatra Lopac.

Okosnicu momčadi Krka čine iskusni igrači koje nije lako motivirati  pričama o svjetloj budućnosti kluba koji će iduće sezone opet igrati međužupanijsku treću ligu:

– Za sada mi to uspjeva! To su prije svega vrlo korektni i karakterni dečki, bez obzira na godine prije svega igraju za sebe. Ima nešto što ih motivira, nadam se da sam i ja dio toga. Bez obzira na sve, momčad sto posto grize na utakmicama. Moram priznati da grizu i na treninzima, što znači da je motivacija na visini. Sve je dobro dok ovako dobro ide. O drugome ćemo razgovarati kada stignu negativni rezultati. Nadam se da će doći što kasnije, ali ne treba se zavaravati, svaki pozitivan niz ima svoj kraj. Poslije prvog kola rekao sam da sam svjestan što nas čeka, a nakon pet kola moram reći da sam jako zadovljan kako je momčad kompaktna. Evo, u Španskom smo dobili šest žutih kartona u utakmici bez ozbiljnog faula! Sve je jasno, ali smo ipak pobijedili! Pobjeda je tim vrednija što smo igrali bez dvojice ubojitih napadača, Kurolta i Brdara. Pokazali smo da smo opasni i bez njih iako jedva čekamo da se vrate, riječi suprof. Lopca.

Osim što ide odlično u prvenstvu, izborili ste i 1/16 finala kupa Hrvatske?

Nakon osvojenog županijskog kupa Pgž, u pretkolu smo pobjedili Rudara iz Labina i ostvarili ulazak među 32 momčadi u nacionalnom kupu. Slijedeći protivnik nam je prošlogodišnji prvoligaš Cibalia iz Vinkovaca , trenutačno vodeća momčad 3.Hnl-istok u koju su ispali zbog financijskih poteškoća. To je momčad u kojoj je ostalo dosta prvoligaških igrača. To će nam biti dodatni motiv i nastojati ćemo se prikazati u najboljem svijetlu, zaključno će Lopac.

Inače, Krk čeka zahtjevan ritam utakmica: Kraljevica u srijedu u županijskom kupu, u subotu Kurilovec kod kuće u prvenstvu, pa Cibalia u srijedu u završnici nacionalnog kupa, pa Dugo Selo u prvenstvu…

(A.P.)