15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Prve zamjene ribičkih uvjerenja u Otočcu 17.10.

Gospić- Sportsko ribolovni savez Ličko senjske županije bio je domaćin edukacije članovima Povjerenstva za polaganje ribičkih ispita iz Primorsko goranske, Istarske i Splitsko dalmatinske županije koju su održali predstavnici nacionalnog ribolovnog saveza. U prostorijama ŠRU Lika u Gospiću uvježbavani su poslovi koji se od početka listopada provode u RH, a riječ je o zamjeni ribičkih uvjerenja usklađenih s europskim standardima.

         -Uvjerenja će biti plastificirana, prednost će do kraja godine imati članovi ribolovnih udruga s iskaznicom za 2020 godinu, a naše Povjerenstvo će uskoro izradi cjelovit kalendar zamjene po udrugama. U idućoj godini udruge neće smjeti izdati člansku iskaznicu i državnu dozvolu bez zamijenjenog dokumenta. Cijena zamjene je 100 kuna, a izuzetak su članovi s položenim ispitom u 2020. godini kojima je zamjena već naplaćena polaganjem ispita, ali ipak moraju zamjeniti „kartončić za plastiku“, kaže tajnik Povjerenstva i Ličko senjskog ribolovnog saveza, Milan Devčić.

         -Uz poštivanje epidemioloških mjera članovi Povjerenstvu trebaju osobno predočiti uvjerenje o ribolovnom ispitu, osobnu i člansku iskaznicu te ostaviti elektronski potpis. Prve zamjene obavit će se u Otočcu 17.10. od 12 do 18 sati za koju je već spremno dvjestotinjak poziva s pojašnjenjem u kojemu je vrlo bitno naglasiti da će za članove s ispitom od 14 do 18 godina potpis (suglasnost) staviti jedan od roditelja, pojašnjava predsjednik Povjerenstva i Ribolovnog saveza LSŽ, Željko Mataija.

( A.P.?UOG)