PRVI FESTIVAL HODANJA Na festivalu dominiraju žene, sutra se u Otočcu očekuje 500 sudionika!

Kako zbog odaziva više od 350 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, tako i zbog činjenice da su sudionici baš, kako se kaže, od sedam do 77 godina, te nije prevagnula ni jedna dob, što bi trebalo pridonijeti da se svi dobro osjećaju, rekao je Hini uoči starta Ivica Radošević, direktor TZ LSŽ.

Neočekivan podatak iz online prijava je samo to da prednjače žene, od svih prijavljenih 73 posto je sudionica, rekao je Radošević, te je sukladno tome jedna žena i otvorila Festival, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom Hrvatske turističke zajednice Slavija Jačan Obratov.

Nadam se da će se ovaj nacionalni festival održavati svake godine, što će biti važno za obogaćivanje ponude ove destinacije, kao motiv dolaska ovamo. Zbog toga će  HTZ dati punu podršku toj manifestaciji, rekla je Jačan Obratov i izrazila uvjerenost da će jednog dana Hrvatski festival hodanja biti značajan, primjerice poput onog u Nizozemskoj koji okupi i više od četrdeset tisuća sudionika. Iako su se organizatori ove subote nadali ljepšem vremenu, a ne ovako promjenjivim s kišom Jačan Obratov rekla je da ni kiša ne mora uvijek biti minus, jer da „može dati i romantični ugođaj“.