15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

PERUŠIĆKA PRIČA Sadržaji za djecu nisu slučajnost. Svjesno smo se odredili kao destinacija za obitelji sa djecom

PP Grabovača i TZ Perušić ozbiljno se pripremaju za slijedeću godinu u kojoj će kako se nadaju realizirati brojne planove koje im je ove godine poremetila situacija s korona virusom. Iako im je ova godina malo mirnija od prošlogodišnje, marljiva ekipa koja stvara turističku priču Perušića ne miruje.

Imali smo puno planova koji su se zbog korona krize poprilično usporili, recimo marketinške kampanje smo morali otkazati, od velikog broja projekata morali smo odustati i sad to sve prenosimo u 2021. Konkretno planiramo dva volonterska projekta, iznimno nam je bitan ERASMUS+ program odnosno Europske snage solidarnosti, planiramo u 2021. ugostiti 35 volontera iz raznih europskih zemalja te realizirati sve što je bilo u planu za ovu godinu. A planirali smo zajedno sa ljetnim kampom napraviti jedan veliki izviđački kamp gdje se mogu prijaviti djeca i izvan Perušića koja žele boraviti u prirodi” – naglašava ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković te nastavlja : Što se tiče posjetiteljske infrastrukture jako smo ponosni jer ćemo uspjeti realizirati naš mali biljni vrt, hobitsku kućicu, vilinsku zemlju dok za slijedeću godinu planiramo napraviti hobiton odnosno još više hobitskih kućica koje bi iznajmljivali planinarima ili djeci po simboličkoj cijeni od 50 kn po noćenju. U dogovoru sa TZ Perušić i Narodnom knjižnicom planiramo izradu slikovnice Grabovača i Općine Perušić. Da najmlađi uz radionice dobiju i slikovnicu. Dio će biti poklon za sudjelovanje na radionicama a dio će biti u prodaji u PP Grabovača“.

Timski rad ključan je sastojak perušićke razvojne priče pa se na priču slikovnice nadovezuje i direktorica TZ Perušić Mateja Smolčić :”Slikovnica je osmišljena tako da je glavni lik šišmiš Grabo koji preletava Grabovaču ali i sve atrakcije Perušićkog kraja i rješava probleme što je istovremeno i zanimljivo i edukativno”.

Djeca i najmlađi su u Perušiću gosti o kojima se u Perušiću najviše razmišlja. I to, kako nam potvrđuju obje nije slučajno: “Da, to nije slučajno. Pratili smo svjetske trendove, analizirali smo prirodnu i kulturnu baštinu Općine Perušić i shvatili smo da je za nas najbolji taj vid turizma koji uključuje obitelji s djecom. Svi imamo djecu i znamo da kamo ide dijete ide i roditelj, što želi dijete roditelj kupuje. Svjesni smo da smo turistički da se tako izrazimo “najmanji” u Županiji kad nas usporedite sa Plitvicama, Velebitom… koji imaju puno veće resurse; mi smo mali i imamo manje sredstava pa smo razmišljali kako da se istaknemo i rekli smo to je to – djeca.

Uz činjenicu da znaju kome se obraćaju odnosno koje tržište ih zanima i kome prilagođavaju sadržaj koji nude jedan od razloga njihovog uspjeha je i planirani, strateški marketing. Pa se tako reklame za PP Grabovaču mogu vidjeti na top lokacijama gdje “zapinju” za oko brojnim turistima koji dolaze u Hrvatsku – jumbo plakat PP Grabovače možete vidjeti uz A1 na Lučkom, u Zadru… “Tako je. Zagreb, Zadar kao veliko tržište koje voli Liku, Šibenik… dogovaramo sa TZ Perušić da pokrijemo sve ulaze prema Perušiću, da budemo još vidljiviji. Jer imamo što ponuditi, posebno za djecu. Važno je naglasiti da se naplaćuje se samo ulaznica u PP Grabovaču dok su drugi sadržaji besplatni – dječje igralište, šumske orgulje, labirint, roštilj drage, sjenice, vidikovci.. mogućnosti uživanja u ovom prekrasnom kraju su beskonačne” – zaključuju Jelena i Mateja.

( A.P.)