SREDSTVA EU Općini Gračac dodijeljena sredstva za obnovu knjižnice!

Danas su u Zagrebu u prostorijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, g. Nikola Mažar te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave, svečano potpisali 29 Ugovora o dodjeli financijskih potpora u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi.

Na temelju navedenog Programa, a nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi, ukupno je zaprimljen 61 projekt jedinica lokalne samouprave, od kojih je 48 dostavljeno sa urednom projektnom dokumentacijom u skladu sa objavljenim Javnim pozivom. S obzirom na limit osiguranih sredstava u državnom proračunu u iznosu od pet milijuna kuna, Povjerenstvo za odabir projekata i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, odabralo je 29 projekata te raspodijelilo osigurana sredstva na projekte u četiri grada i 25 općina.

U ime svih načelnika i gradonačelnika načelnica Općine Gračac Nataša Turbić zahvalila je državnom tajniku Mažaru  i njegovom timu na suradnji te istaknula da joj je drago da su ostvarili tako dobru suradnju. Istaknula je i da na terenu ima još puno posla, pogotovo sa stambenim zgradama te se zahvalila na programu kojeg zajedno za Vladom RH donose jedinice lokalne samouprave a koji će obnovom zgrada unaprijediti kvalitetu života na istom području.

Ukupna vrijednost nominiranih projekata u navedenih 29 jedinica lokalne samouprave iznosi 19,3 milijuna kuna. Uz potpisivanje Ugovora o dodijeli financijskih potpora u vrijednosti pet milijuna kuna, jedinice lokalne samouprave preostala su sredstva osigurale kroz vlastite proračune ili putem drugih izvora financiranja.

Odabrani projekti odnose se na aktivnosti jedinica lokalne samouprave vezane za obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture te aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje življenja i stanovanja na tim područjima.

(SDUOSZ)