20.7 C
Otočac
Petak, 18 rujna, 2020

Susjede prijetile smrću i napale bivšeg ravnatelja Plitvica Borislava Pericu i njegovu suprugu

Kako prenosi jutarnji list dvije obitelji su se mlatile i motikama, sve su započele dvije žene a policija je privela čak sedam osoba.

U zaseoku Nekići u Podgradini u srijedu je došlo do pravog malo rata. Naime, potukle su se dvije zavađene obitelji – Nekići i Perica – i malo je nedostajalo da čitava priča završi tragično.
U policijskom priopćenju se kaže da policijski službenici II policijske postaje provode kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 47 do 65 godina, koji su se u srijedu poslijepodne, u zaseoku Nekići u Podgradini sukobili, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene, a oštećena je i imovina. Sumnjiči ih se za kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, oštećenja tuđe stvari i prijetnje, a nakon istraživanja protiv osumnjičenika će biti podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu.
Kako doznaje Zadarski.hr, sukob je počeo u srijedu poslijepodne kada su dvije žene Senka Nekić (54) i Ika Ulluri (udana za Austrijanca) (64) došle na vrata bračnog para Borislava (65) i Marije (65) Perice zbog sumnje da su im posjekli dvije masline i dva oleandra.
Dvije žene su motikom razbile dvorišna vrata i zaprijetile Pericama da će ih ubiti. Svađa je eskalirala naguravanjem u kojem je Borislav Perica štapom udario Iku po glavi, zbog čega je došlo do manje rasjekotine na tjemenu što je okvalificirano kao nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a lakše ozljede dobila je i Marija Perica.
Nakon prolivene krvi Senka i Ika se povlače, ali ubrzo na megdan stiže muški dio obitelji Nekić, Bore Nekić (47), Marko Nekić (51) i Božidar Nekić (61). No kako je netko u međuvremenu pozvao policiju, svađa nije prerasla u sveopći rat dviju obitelji.
Policija je napravila očevid, razgovarala sa sukobljenim stranama i izvršila pretres kuće kako bi ustanovili krije li se u kojoj možda neko oružje. Također, pojačan je nadzor spomenutog zaseoka kako bi se spriječio eventualni nastavan sukoba.

Preuzeto sa www.jutarnji.hr/ Foto: www.likaplus.com