TOMISLAV LOPAC: Mislim da klub poput Krka sada pogotovo mora razmišljati o ligi više

Nogometaši Krka počeli su sezone uvjerljivom pobjedom (5:0) i igrom protiv Zagreba.

Budući da se odigralo tek prvo kolo, teško je procijeniti koliko je ovakva pobjeda realna razlika u kvaliteti:

– O tome ćemo moći razgovarati nakon četiri, pet kola. U ovom trenutku ne mogu reći je li to realno, vidjet ćemo s odmakom vremena u kakvo su oni stanju i kakvi smo mi. Odigrali smo savršeno, onako kako smo zamislili, kaže trener Tomislav Lopac.

Krk iduću utakmicu opet igra kod kuće, Ponikve su zatražile promjenu domaćinstva zbog radova na igralištu.

Sve bi na početku sezone bilo poticajno da promjena sustava natjecanja nije izazvala ogorčenu reakciju čelnika Krka koji razmišljaju u nastavku sezone promijeniti sportsku politiku.

Liga je u natjecateljskom smislu postala besmislena, nema smisla trošiti novac na održavanje skupe momčadi ako će klub iduće sezone igrati protiv klubova iz Središta Rijeka:

– Ne može se u momčadi nešto mijenjati previše, jer mi nemamo juniore koji mogu igrati ovu ligu. Osim toga, koliko čujem zadnji ispada iz lige, što nema nikakvog smisla. Ispada da će deseti, jedanaesti četvrtoligaš postati trećeligaš, a da će zadnji trećeligaš ispasti u županijsku ligu. Cirkus! Kada bi se nešto u klubu promijenilo u tom smislu, najgore bi bilo meni. Igračima će biti kako će biti. Čelnici kluba će odlučiti kako ćemo dalje, a ja sam uvijek za to da se ispune uvjeti i da se borimo za ligu više. Mislim da klub poput Krka sada pogotovo mora razmišljati o ligi više s obzirom na sva dosadašnja ulaganja. Uvjeti u kojima Krk radi bliži su uvjetima druge lige nego sadašnje treće lige, a iduće sezone opet se vraća u međužupanijsku ligu. S igračima smo odradili sastanak na tu temu, sebi smo zadali ciljeve koje ćemo pokušati ostvariti. Svjestan sam da će sve biti u redu dok rezultati budu pozitivni. Vidjet ćemo kako će momčad i uprava reagirati nakon dva, tri lošija rezultata, govori Lopac.

Krk se plasirao u 1/16 Kupa, gdje može igrati protiv atraktivnog protivnika:

– Gledao sam prema koeficijentima koji su nam potencijalni protivnici, možemo igrati protiv Zadra, Cibalije, Vinogradara, Zagreba… Mislim da u kupu možemo pobijediti takve protivnike, igra se samo jedna utakmica, zaključuje Lopac.

(V.I./SC)